Kleine ingrepen

Er zijn tal van ingrepen in het chirurgisch dagcentrum die zonder of met maar een beperkte verdoving gebeuren. Dit is onder meer het geval bij tandheelkunde en oogheelkunde. Maar ook een aantal andere kleinere ingrepen horen in deze categorie thuis.

Tandheelkunde

Behandelingen

Bij deze categorie gaat het om tandheelkundige ingrepen die gebeuren zonder anesthesie, onder lachgassedatie of met een VR-bril, die uitgevoerd worden door tandartsen en mond-, kaak- en aangezichtschirurgen.

  • Kindertandheelkunde
  • Vullingen/extracties/ontzenuwingen
  • Implantaten

Dit is een niet-limitatieve lijst.

 

Traject door het CDC

Een dag voor opname heb je een QR-code via sms of mail gekregen. Deze QR-code heb je nodig om het ziekenhuis te betreden. Meer informatie over de toegang tot het ziekenhuis vind je hier.

Op de dag van opname kom je op het doorgegeven uur naar het ziekenhuis. Je komt de inkomhal binnen via de centrale draaideur en gaat meteen naar de automatische toegangspoortjes (aan de linkerzijde). Je hoeft je niet eerst in te schrijven aan de kiosken. Je scant de gekregen QR-code, waarna de poortjes open gaan. Je gaat naar de tweede verdieping om je aan te melden bij de opnamebalie.

Je krijgt een polsbandje aan en kan plaatsnemen in de wachtzaal aan de balie.

Wanneer het jouw beurt is, verschijnt het nummer en logo van je polsbandje op het scherm in de wachtzaal. Je kan naar het tandartskabinet gaan dat op het scherm vermeld staat.

Na de ingreep bij de tandarts mag je het ziekenhuis verlaten. Vergeet niet om je polsbandje achter te laten bij de balie van de opnamedienst, moest een medewerker dit nog niet verwijderd hebben.