Chirurgisch dagcentrum

Chirurgisch dagcentrum

Welkom in het chirurgisch dagcentrum! Hier gebeuren operaties waarvoor je niet in het ziekenhuis opgenomen moet worden.

Trajecten onder verdoving

Behandelingen

Het gaat om een hele reeks ingrepen die gebeuren onder lokale of volledige verdoving, maar waarvoor geen overnachting in het ziekenhuis vereist is. Op deze pagina vind je een lijst met de meest voorkomende ingrepen per discipline, maar deze is niet volledig.

 

Wees goed voorbereid op je ingreep, bekijk onderstaande video!

Wat te doen bij een ingreep?
Waarop letten voor een operatie?

Traject door het CDC

Een dag voor opname heb je een QR-code via sms of mail gekregen. Deze QR-code heb je nodig om het ziekenhuis te betreden. Meer informatie over de toegang tot het ziekenhuis vind je hier.

Op de dag van opname kom je op het doorgegeven uur naar het ziekenhuis. Je komt de inkomhal binnen via de centrale draaideur en gaat meteen naar de automatische toegangspoortjes (aan de linkerzijde). Je hoeft je niet eerst in te schrijven aan de kiosken. Je scant de gekregen QR-code, waarna de poortjes open gaan. Je gaat naar de tweede verdieping om je aan te melden bij de opnamebalie.

Je krijgt een polsbandje aan en kan plaatsnemen in wachtzaal 2 op de gang.

Wanneer het jouw beurt is, verschijnt het nummer en logo van je polsbandje op het scherm in de wachtzaal. Je gaat dan naar de overzijde van de gang, meld je aan bij de balie en neemt plaats in de aangewezen omkleedruimte.

Een verpleegkundige zal je klaar maken voor de ingreep, waarna je zelf naar de voorziene operatiezaal wandelt.

Na de ingreep word je wakker in de recoveryruimte. Zo gauw je voldoende wakker bent, word je naar het chirurgisch dagcentrum gebracht waar je verder kunt bekomen van de ingreep. Zo gauw de arts hiervoor toestemming geeft, mag je begeleider je ophalen om naar huis te gaan.

Wanneer je de afdeling verlaat, zal een medewerker het polsbandje verwijderen. Moest dat niet gebeurd zijn, gelieve het bandje dan aan de balie van de opnamedienst af te geven.