Screeningsteam

COVID

COVID heeft een grote invloed op de werking van het ziekenhuis. Op deze pagina's vind je de meest recente praktische informatie die je nodig hebt wanneer je naar het ziekenhuis komt voor een afspraak of bezoek.

Toegang tot het ziekenhuis

Het AZ Herentals werkt met een automatische toegangscontrole. Informatie hierover vind je op deze pagina.

Momenteel gelden er aangepaste richtlijnen voor wie het ziekenhuis wil betreden.

 

Mogelijk besmet?

Kom niet zomaar/onaangekondigd naar het ziekenhuis als je symptomen van COVID-19 vertoont, besmet bent met COVID-19 of geacht wordt in quarantaine te blijven!

 

Begeleider bij afspraak

Het is toegelaten om één begeleider mee te brengen naar het ziekenhuis. Gelieve kinderen (die zelf geen patiënt zijn) niet mee te brengen naar een afspraak!

Uitzonderingen hierop zijn de raadpleging pediatrie en gynaecologie. Daar is het toegelaten dat beide ouders en hun kinderen samen naar de raadpleging komen.

Het volledige overzicht van richtlijnen voor begeleiders vind je hier.

 

Mondmasker

De mondmaskerplicht in de ziekenhuizen is door de overheid afgeschaft. Voortaan kunnen ziekenhuizen zelf richtlijnen uitvaardigen, afhankelijk van de epidemiologische fase waarin we ons bevinden. Momenteel bevinden we ons in dreigingsniveau 2, waarbij er nog virussen rondgaan die luchtweginfecties kunnen veroorzaken. Daarom blijven mondmaskers aanbevolen bij contact tussen zorgverleners en patiënten.

Patiënten, begeleiders en bezoekers moeten geen mondmasker dragen in het AZ Herentals (en bij uitbreiding in het Ziekenhuisnetwerk Kempen). Uiteraard mag iedereen er vrijwillig voor kiezen om het mondmasker te dragen in het ziekenhuis.

Wanneer vragen we wel om een mondmasker op te zetten?

  • Wanneer je symptomen van een verkoudheid of luchtweginfectie vertoont.
  • Wanneer een patiënt in isolatie ligt, moet die patiënt bij transport door het ziekenhuis een mondmasker dragen.
  • Bezoekers aan een patiënt in isolatie moeten nog steeds de nodige beschermingsmaatregelen in acht nemen. Deze instructies hangen aan de deur van de patiëntenkamer.
  • Het is aanbevolen een mondmasker te dragen wanneer je een ernstig zieke patiënt komt bezoeken.

Ook de medewerkers van het ziekenhuis laten voortaan het mondmasker vaker achterwege. Al zullen zij het mondmasker nog wel dragen bij langer patiëntencontact op de meeste verpleegafdelingen.