Screeningsteam

COVID

COVID heeft een grote invloed op de werking van het ziekenhuis. Op deze pagina's vind je de meest recente praktische informatie die je nodig hebt wanneer je naar het ziekenhuis komt voor een afspraak of bezoek.

Toegang tot het ziekenhuis

Het AZ Herentals werkt met een automatische toegangscontrole. Informatie hierover vind je op deze pagina.

Momenteel gelden er aangepaste richtlijnen voor wie het ziekenhuis wil betreden.

 

Mogelijk besmet?

Kom niet zomaar/onaangekondigd naar het ziekenhuis als je symptomen van COVID-19 vertoont, besmet bent met COVID-19 of geacht wordt in quarantaine te blijven!

 

Begeleider bij afspraak

Het is toegelaten om één begeleider mee te brengen naar het ziekenhuis. Gelieve kinderen (die zelf geen patiënt zijn) niet mee te brengen naar een afspraak!

Uitzonderingen hierop zijn de raadpleging pediatrie en gynaecologie. Daar is het toegelaten dat beide ouders en hun kinderen samen naar de raadpleging komen.

Het volledige overzicht van richtlijnen voor begeleiders vind je hier.

 

Mondmasker

In het volledige ziekenhuis geldt een mondmaskerplicht vanaf 12 jaar.

Om onze patiënten en medewerkers te beschermen is het niet toegelaten om een stoffen masker te dragen. Wie geen chirurgisch masker heeft, kan een dergelijk masker vragen aan de onthaalbalie van het ziekenhuis.

Bezoekers worden gevraagd ook op de patiëntenkamer een mondmasker op te houden. Patiënten mogen het mondmasker af zetten wanneer ze alleen op de kamer zijn, in bed liggen of op een stoel zitten (bij een tweepersoonskamer). Wanneer een zorgverlener of bezoeker binnenkomt of wanneer ze (in een tweepersoonskamer) rondlopen, moet een mondmasker wel gedragen worden.