Gynaecologie echo

Gynaecologie

Op deze pagina's vind je meer informatie over zwanger worden en zijn, bevallen, borstkanker en andere gynaecologische aandoeningen.

Fertiliteit

Als spontaan zwanger worden niet lukt, dan kan een vruchtbaarheidsraadpleging uitkomst bieden. Normaal gezien is er per menstruatiecyclus 20% kans op een spontane zwangerschap de eerste 5 maanden. Ongeveer 1 op 8 koppels heeft moeilijkheden om spontaan zwanger te worden. Er zijn veel mogelijke oorzaken. De reden ligt voor ongeveer een kwart van de gevallen bij de man, voor een kwart bij de vrouw, in één kwart van de gevallen gaat het vaak om een combinatie bij beide partners en voor het overige kwart is de oorzaak ongekend (idiopathische infertiliteit).

Gelukkig zijn er ook verschillende behandelingen mogelijk. Afhankelijk van de oorzaak van het vruchtbaarheidsprobleem, stelt de arts je de meest geschikte therapie voor. Hiervoor kan je een afspraak maken bij een van onze gynaecologen. Het kan zijn dat de gynaecoloog je verder doorverwijst naar dr. Mieke Geyskens. Zij is gespecialiseerd in fertiliteitsproblemen. Via een consulentschap is zij ook verbonden met het UZA – Centrum voor Reproductieve Geneeskunde in Wilrijk. De raadplegingen, de oppuntstelling en de uitwerking van de behandeling kunnen allemaal in AZ Herentals gebeuren.