Gynaecologie echo

Gynaecologie

Op deze pagina's vind je meer informatie over zwanger worden en zijn, bevallen, borstkanker en andere gynaecologische aandoeningen.

Borstkliniek

Op deze pagina’s vind je meer informatie over de behandeling en het herstel van borstkanker. Niet alleen het medische en verpleegkundige maar ook het psychosociale luik komt aan bod.

Tijdens het verblijf in het ziekenhuis kan je met al je vragen terecht bij de behandelende artsen, de borstverpleegkundige, de psychologe of de verpleegkundigen op de afdeling. Zij helpen je graag verder.

Bij de behandeling van borstkanker zijn verschillende medische disciplines betrokken: heelkunde, gynaecologie, medische beeldvorming, radiotherapie en medische oncologie. Bovendien bestaat er een nauwe samenwerking met de borstverpleegkundige, psychologe, kinesitherapeut en huisarts.

De borstkliniek van AZ Turnhout is reeds sinds 2009 een erkende coördinerende borstkliniek in samenwerking met AZ Herentals. Met in 2022 meer dan 200 patiënten in AZ Turnhout en meer dan 80 patiënten in AZ Herentals horen we bij de grootste borstklinieken in Vlaanderen, zodat we voldoen aan de normen om goede kwaliteit en resultaten te kunnen leveren. We nemen voor borstkanker deel aan de kwaliteitsindicator oncologie. De resultaten hiervan kan je op deze pagina terugvinden.