Kwaliteitsindicatoren

Kwaliteitsindicatoren zijn parameters die gebruikt worden om de kwaliteit in de gezondheidssector te meten. Ziekenhuizen gebruiken deze indicatoren voor intern gebruik om op een objectieve manier de kwaliteit te meten.

Kwaliteitsindicator oncologie

Voor het AZ Herentals zijn er drie soorten kanker als indicator geregistreerd, namelijk borstkanker, longkanker en rectumkanker. Op deze pagina vind je de meest actuele resultaten hierover terug.

Borstkanker

Resultaten periode 2014 – 2018 (publicatie augustus 2023)

De borstkliniek van AZ Turnhout, waarmee AZ Herentals nauw samenwerkt (bijv. voor procedures en kwaliteitsopvolging) en waar er een gezamenlijke uitbating is, is reeds sinds 2009 een erkende coördinerende borstkliniek. De borstkliniek is gevestigd op de campus Sint-Elisabeth van AZ Turnhout en is tot stand gekomen in samenwerking met AZ Herentals. Beide ziekenhuizen werken volgens dezelfde evidence-based richtlijnen en oncologen zijn meerdere keren per week aanwezig in AZ Herentals.

Met in 2022 meer dan 80 patiënten in AZ Herentals en meer dan 200 patiënten in AZ Turnhout horen we bij de grootste borstklinieken in Vlaanderen, zodat we voldoen aan de normen om goede kwaliteit en resultaten te kunnen leveren.

 

Het volledige rapport kan je hier vinden: Borstkanker | Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth, Herentals | De kwaliteit van de zorg in Vlaanderen in beeld (zorgkwaliteit.be)

Voor meer informatie over onze borstkliniek kan je terecht op deze aparte pagina’s.