+

U bent hier

more

Voor patiënten

Verblijfskosten

Bij een verblijf in het ziekenhuis moet u rekening houden met onderstaande zaken, die op de factuur vermeld staan als 'verblijfskosten':

 • Per opname wordt er een vast bedrag aangerekend ten laste van het ziekenfonds.
 • In de opnameverklaring heeft u uw kamerkeuze vastgelegd. Als u voor een eenpersoonskamer gekozen heeft, wordt er per dag een kamersupplement aangerekend, dat niet terugbetaald wordt door het ziekenfonds. Dit supplement geldt niet wanneer u kiest voor een tweepersoonskamer of meerpersoonskamer.

   eenpersoonskamer*
  Kamer zonder douche37 euro
  Kamer met douche47,50 euro
    
  Daghospitaal45 euro
  Materniteit58 euro
  Materniteit - luxekamer84 euro
  Materniteit - suite105 euro
  Pediatrie47,50 euro
  Pediatrie - ouder en kind0 euro **

   

* Als u opgenomen wordt in een eenpersoonskamer, zal er naast het kamersupplement ook een ereloonsupplement aangerekend worden voor de betrokken artsen (max. 135%). Uitzondering op bovenstaande verhoging naar 135% wordt gemaakt voor de groep patiënten met een statuut 'verhoogde tegemoetkoming'. De ereloonsupplementen voor deze personen blijven maximaal 100% bedragen.

** Als er gekozen wordt voor een kamer ouder en kind, zal er voor de begeleidende ouder een bijkomende kost aangerekend worden voor rooming-in. Deze kost bedraagt 28 euro (bed - ontbijt - middagmaal - avondmaal).

Rooming-in bij een volwassen patiënt is enkel mogelijk na overleg met de betrokken arts en dienst.
De kostprijs (bed) bedraagt 12,50 euro.