Ambulante revalidatie

Van harte welkom bij het ambulant revalidatiecentrum van het AZ Herentals. Hier kunnen ambulante patiënten (die dus niet in het ziekenhuis verblijven) deelnemen aan verschillende soorten revalidatie.

Oncorevalidatie

Het traject oncorevalidatie wil voormalige oncologische patiënten helpen om de activiteiten te hernemen, op het werk en in de vrije tijd. Ook wordt er aandacht besteed aan een gezond voedingspatroon en een veranderend zelfbeeld.

Dit groepsprogramma is multidisciplinair opgebouwd en bestaat uit bewegings- en voedingstherapie, psycho-educatie en/of psychologische ondersteuning. Na een intakegesprek bij een specialist fysische geneeskunde starten patiënten een traject van 9 weken waarbij ze tweemaal per week een bewegingsprogramma afwerken. Daarnaast zijn er nog 6 educatieve sessies in groep voorzien door de diëtiste, psychologe of het kwaliteitsteam.

Patiënten die uiterlijk 12 maanden geleden hun behandeling hebben afgerond of die enkel nog onderhoudstherapie krijgen komen in aanmerking, enkel op doorverwijzing van huisarts of specialist.

Voor patiënten met polyneuropathie wordt er een individueel programma voorzien. Voor de educatieve sessies sluiten ze aan bij het groepsprogramma.

De folder over oncorevalidatie vind je hier.