Vroedvrouw controle

Ik ben zwanger

Er komt heel wat kijken bij een zwangerschap. Op deze pagina's geven we je een meer informatie over de zaken die van belang zijn.

Goed voorbereid

In het AZ Herentals geloven we erin dat toekomstige ouders goed geïnformeerd moeten worden over arbeid, bevalling en kraamtijd. Je wilt je baby immers een goede start geven en daarom is het belangrijk goed voorbereid te zijn. Via een gevarieerd aanbod zal je in staat zijn om vooraf de juiste keuzes te maken en vol vertrouwen dit nieuwe avontuur aan te gaan.

 

In het AZ Herentals

Vroedvrouwenraadpleging

Tijdens deze raadplegingen beantwoordt de vroedvrouw al je vragen en geeft ze de nodige info over een gezonde zwangerschap, prenatale testen, voedingsadviezen, arbeid, bevalling, kraamtijd en babyvoeding. Daarnaast krijg je meer uitleg over de administratie die in orde gemaakt kan worden.

Rondleiding in het moederhuis

Een vroedvrouw leidt je rond in de verloskamer, materniteit en couveuseafdeling. Er wordt heel wat uitleg gegeven over de vele mogelijkheden en manier van werken op onze afdeling. Dit is een echte aanrader als je zwanger bent van het eerste kindje. Zo kan je onze huiselijke sfeer opsnuiven en kunnen jullie goed voorbereid uitkijken naar de bevalling.

Deze rondleidingen worden gegevens in kleine groepjes. Hiervoor wordt 10,71 euro aangerekend, wat volledig ten laste is van de mutualiteit (= tarief voor collectieve voorbereiding van 6 tot 10 zwangere vrouwen in het ziekenhuismilieu). Voor deze rondleidingen moet je op voorhand inschrijven via de consultatie gynaecologie.

Kind&Gezin

  • Thema’s: ouderschap en verwachtingen, baby-uitzet en veilig slapen, sociale rechten en plichten
  • Een deelname is altijd kosteloos
  • Inschrijven kan via de consultatie gynaecologie.

 

Huis van het Kind

Het Huis van het Kind Middenkempen organiseert ‘Kind op komst’ bijeenkomsten waar je op één plek alle info kunt vinden over de verschillende diensten in je buurt die je voor, tijdens en na de bevalling kunnen ondersteunen. Tijdens de bijeenkomsten kan je kennismaken met medewerkers en partners van Huis van het Kind Middenkempen en Kind & Gezin, zoals een vroedvrouw, diensten voor kraamzorg en de borstvoedingsvereniging La Leche League. Huis van het Kind heeft ouders met kinderen tot leeftijd van 21 jaar heel wat te bieden.

Meer informatie: Website Huis van het Kind Middenkempen

 

Eerstelijnsvroedvrouwen

Heel wat vroedvrouwen in de eerste lijn specialiseren zich ook in prenatale lessen over arbeid, geboorte en kraamperiode.

Meer informatie: Website Vroedvrouwen