Onthaal spoed

Spoedgevallen

Wanneer je op de dienst spoedgevallen belandt, heb je wellicht veel vragen, ben je ongerust en wil je zo snel mogelijk geholpen worden. Daar hebben we alle begrip voor. Daarom geven we je op deze pagina's graag meer informatie over de werking van onze dienst.

Aankomst op spoedgevallen

Bij aankomst aan de dienst spoedgevallen van het AZ Herentals meld je je rechtstreeks aan bij de onthaalbalie. Daar word je ingeschreven en vervolgens wordt je komst gemeld aan de triageverpleegkundige. Deze verpleegkundige schat de ernst van je klachten in en bepaalt de urgentiegraad. Afhankelijk daarvan en van de beschikbaarheid van vrije boxen mag je naar een behandelkamer of neem je eerst plaats in een wachtzaal.

Aandacht!

  • Heeft je bezoek aan de spoeddienst te maken met een arbeids-, school- of sportongeval? Gelieve dit te melden bij de inschrijving.
  • Als je dringende verzorging nodig hebt en de inschrijving daardoor bij aankomst in het ziekenhuis niet onmiddellijk mogelijk is, zal een spoedmedewerker dit in orde brengen nadat u in de behandelkamer geïnstalleerd bent.
  • Woon je niet permanent in België? Meld dit bij je inschrijving.
  • Om de behandeling efficiënter te laten verlopen, is het belangrijk dat we weten welke medicatie je neemt.
  • Breng daarom het overzicht van je thuismedicatie mee of laat dit door anderen meebrengen. Je kan ook ter plaatse een lijstje maken met je thuismedicatie.
  • Om voldoende ruimte te laten voor alle patiënten op de spoedgevallendienst, vragen we je de wagen slechts korte tijd op de voorbehouden spoedparkeerplaatsen achter te laten. Je kan je wagen steeds op de bezoekersparking parkeren.
Niet eten of drinken zonder toestemming

Niet eten of drinken!

Wanneer je iets wilt eten of drinken, vraag dan eerst aan een verpleegkundige of arts hiervoor de toestemming. Voor bepaalde onderzoeken en ingrepen mag je immers niets gedronken of gegeten hebben. Anders moeten ze mogelijk (tot zelfs enkele uren) uitgesteld worden.