Onthaal spoed

Spoedgevallen

Wanneer je op de dienst spoedgevallen belandt, heb je wellicht veel vragen, ben je ongerust en wil je zo snel mogelijk geholpen worden. Daar hebben we alle begrip voor. Daarom geven we je op deze pagina's graag meer informatie over de werking van onze dienst.

Als begeleider of bezoeker

De dienst spoedgevallen is een complexe dienst, waar het belangrijk is dat de rust zoveel mogelijk bewaard wordt. Mogen we je daarom vragen om onderstaande praktische afspraken te respecteren?

  • Er worden maximum twee personen bij de patiënt toegelaten.
  • Meld je aan bij de balie. Zo houden we het overzicht van wie zich op de dienst bevindt. Je wordt bij de patiënt gebracht, zo gauw dat mogelijk is.
  • De wachtzaal is beperkt. Moest er een grote drukte zijn, dan kan de verpleegkundige vragen aan de begeleiders/bezoekers om buiten (of in de wagen) te wachten. Vind je het te druk in de wachtzaal? Wacht dan gerust buiten.
  • Eens de patiënt een box toegewezen gekregen heeft, moet je bij de patiënt in de box blijven. Het is niet toegestaan om rond te wandelen op de dienst.
  • Er kan gevraagd worden om de behandelbox voor korte tijd te verlaten, omwille van verpleegkundige zorgen. Om de privacy van de andere patiënten te respecteren, vragen wij om de deur van de box te sluiten.
  • Bij vragen of problemen druk je op de patiëntenbel en wacht je tot de verpleging langskomt.
  • Er wordt geen informatie gegeven in de gang en/of aan de balie. Ook telefonisch wordt er geen informatie over de gezondheidstoestand van de patiënt verstrekt.

Aangepaste richtlijnen COVID

Er gelden mogelijk aangepaste richtlijnen voor begeleiders en bezoekers op de dienst spoedgevallen. Voor de meest recente richtlijnen, kan je op deze pagina’s terecht.