Patiënten

Ziekenhuiskosten

Met een ziekenhuisopname gaan kosten gepaard. In deze rubriek vind je meer informatie over de verschillende kosten, de factuur die je zult ontvangen en de onderdelen die daarop vermeld staan.

Een opname en/of operatie in het ziekenhuis geeft stress en dan wil je geen bijkomende zorgen over de kosten. Het is belangrijk om op voorhand de nodige inlichtingen in te winnen over wat de mogelijke kosten zijn en van welke terugbetaling je kunt genieten.

Het is op deze pagina’s niet mogelijk om een exacte persoonlijke financiële inschatting te geven van je opname en verblijf in het ziekenhuis. Een kostenraming kan je wel een idee geven van de grootteorde van een bepaalde ingreep volgens je verzekeringsstatus. Van enkele veel voorkomende ingrepen zijn er kostenramingen gemaakt, je kunt ook bij onze facturatiedienst hiervoor terecht.

2 maanden na je ziekenhuisverblijf ontvang je je factuur. Daarop staan kosten die je misschien niet had verwacht of die je niet begrijpt. Daarom verduidelijken we graag alle rubrieken.

Welke factoren bepalen het kostenplaatje van je ziekenhuisfactuur?

Animatievideo ziekenhuiskosten
Animatievideo ziekenhuiskosten

Je ziekenhuiskosten

Wil je op voorhand een inschatting van de kostprijs? Heb je een vraag over wat er op je ziekenhuisfactuur staat of hoe de betaling geregeld kan worden? Vul dan een contactformulier in.