Patiënten

Ziekenhuiskosten

Met een ziekenhuisopname gaan kosten gepaard. In deze rubriek vind je meer informatie over de verschillende kosten, de factuur die je zult ontvangen en de onderdelen die daarop vermeld staan.

Het is op deze pagina’s niet mogelijk om een exacte persoonlijke financiële inschatting te geven van je opname en verblijf in het ziekenhuis, omdat de kostprijs afhangt van een aantal factoren (al dan niet operatie, bijkomende onderzoeken, aantal ligdagen, gebruik van geneesmiddelen en implantaten, e.d.).

Voor de meest voorkomende ingrepen kan onze facturatiedienst wel een kostenraming maken, zodat je alvast een idee hebt van de grootte-orde van een bepaalde ingreep volgens je verzekeringsstatus. Uiteraard kan een dergelijke raming afwijken van je uiteindelijke factuur omdat eventuele bijkomende onderzoeken, overnachtingen, geneesmiddelen en gebruiksmaterialen de totaalprijs doen veranderen.

Wil je meer informatie over mogelijke kosten of je factuur, dan kan je terecht op de dienst facturatie op de 3e verdieping. Die is telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 014 24 61 30 (tijdens werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur). Je kunt ook je vragen richten aan facturatie@azherentals.be of het contactformulier invullen.

Welke factoren bepalen het kostenplaatje van je ziekenhuisfactuur?

Animatievideo ziekenhuiskosten
Animatievideo ziekenhuiskosten

De factuur

Welke kosten worden aangerekend op je ziekenhuisfactuur? Ontdek het hier.