Intensieve zorgen

Intensieve zorgen

Onze dienst behandelt patiënten met ernstige acute en levensbedreigende aandoeningen, vaak na een ongeval, een ernstige ziekte of bij ernstige complicaties na een operatie of een procedure. Ook na zware ingrepen worden patiënten op de dienst opgenomen.

Contactpersoon

Tijdens het bezoek zullen de artsen van de vaste staf je alle nodige medische informatie geven. De dienst is dag en nacht bereikbaar op het nummer t 014 24 63 60.

In navolging van de Wet op de Patiëntenrechten (6 oktober 2002) kunnen we enkel informatie geven aan familieleden in rechte lijn zoals partner, ouders, broers, zussen, kinderen, kleinkinderen, tenzij de patiënt zijn toestemming geeft. Ook de huisarts kan een contactpersoon zijn tussen de dienst intensieve zorgen en de familie.

Mogen we vragen dat slechts één contactpersoon met de dienst belt. Hij kan op zijn beurt andere familieleden of vrienden op de hoogte houden. Gelieve, indien mogelijk, het telefoonverkeer te vermijden tussen 8 uur en 10.30 uur aangezien in deze periode de patiënten verzorgd worden.

Van onze kant willen wij de familie op de hoogte brengen als er belangrijke wijzigingen optreden in de gezondheidstoestand van de patiënt. Daarom vragen wij om een telefoon- of gsm-nummer door te geven waarop de contactpersoon steeds bereikbaar is.