Opendeurdag hero

Activiteiten

Hier kan je meer informatie vinden over alle activiteiten die in het ziekenhuis georganiseerd worden. Je kunt op tal van diensten een kijkje gaan nemen, zoals in het operatiekwartier, het internistisch daghospitaal, het bevallingskwartier en de revalidatieruimtes.
Daghospitaal

De inwendige mens

Ben je geïnteresseerd in wat er binnen in jou gebeurt? Dan vind je hier een overzicht van activiteiten die jou kunnen interesseren.

Hart • longen • hersenen • darmen

Inwendige ziekten is een verzamelnaam voor medische disciplines zoals cardiologie, pneumologie, neurologie en gastro-enterologie. In de raadplegingslokalen kom je te weten hoe hun onderzoeken werken. Je kunt ook zelf deelnemen door een fietsproef te doen, je longfunctie te testen of een echo van je hart te laten nemen!
In het endoscopisch centrum gebeuren maag- en darmonderzoeken. Op 4 juni kan je zelf eens in een maag kijken. En vergeet zeker niet om ook in het internistisch daghospitaal naar de levensgrote darm te gaan!

  • Locatie: 1e verdieping, via knooppunt 16.

Internistisch daghospitaal

Het internistisch daghospitaal werd helemaal op maat van de patiënten ontworpen. De twee dagzalen hebben de uitstraling van een woonkamer gekregen waar het, ondanks de moeilijke situatie waarin de meeste patiënten zich bevinden, toch aangenaam toeven is. Tijdens de opendeurdag kan je hier kennismaken met lotgenotengroepen.
Op 4 juni wordt er speciale aandacht besteed aan hematologie (bloedziekten en lymfeklieren) en darmziekten. Kom dus zeker een kijkje nemen in de levensgrote darm!

  • Locatie: 1e verdieping, via knooppunt 2.

Endocrinologie • nierdialyse

Wanneer de nieren het laten afweten, wordt het bloed niet langer gezuiverd en wordt een persoon langzaamaan vergiftigd. Bij nierdialyse wordt deze filterende functie van de nieren overgenomen door een machine. Patiënten met nierproblemen moeten meestal 3 keer per week naar het ziekenhuis komen voor deze behandeling.
Graag vertellen de medewerkers je alles over de functie van de nieren en hoe zo’n nierdialyse in z’n werk gaat.
Wist je trouwens dat de endocrinologen samen met onze diabeteseducatoren diabetespatiënten begeleiden? Op 4 juni kan je bij hen je glycemiewaarde testen en meer te weten komen over diabetes.

  • Praktisch: 3e verdieping consultatiegebouw, via knooppunt 14.

Oogziekten

Deze dienst werd de afgelopen jaren sterk uitgebouwd werd in AZ Herentals. Kom ontdekken met welke toestellen je ogen getest worden!

  • Praktisch: 3e verdieping consultatiegebouw, knooppunt 14.

Breng ook zeker een bezoekje aan:

  • de ambulance en MUG. Vooraan het ziekenhuis kan je een kijkje nemen in de voertuigen en er een foto mee nemen. Ook kan je er je reanimatietechnieken testen.