Opendeurdag hero

Activiteiten

Hier kan je meer informatie vinden over alle activiteiten die in het ziekenhuis georganiseerd worden. Je kunt op tal van diensten een kijkje gaan nemen, zoals in het operatiekwartier, het internistisch daghospitaal, het bevallingskwartier en de revalidatieruimtes.
Gynaecologie echo

Moeder en kind

Wil je zwanger worden, ben je zwanger of net bevallen? Kom dan zeker langs het Mama Café. Maar ook voor kindjes valt er heel veel te ontdekken op 4 juni!

Bevallen in AZ Herentals

Enkel wie zwanger is, gaat met veel plezier naar een ziekenhuis. Door de vroedvrouwen en gynaecologen worden zwangere dames regelmatig opgevolgd tot de grote dag is aangebroken. Onze medewerkers delen graag hun kennis om moeders en partners bij te staan.

Bevallen in het AZ Herentals gebeurt in een moderne infrastructuur. Zowel in het verloskwartier, de patiëntenkamers als de couveuse is het aangenaam vertoeven. In het verloskwartier kan je zien hoe een bevalling verloopt en op materniteit kan je enkele patiëntenkamers bekijken.

De wachtzaal wordt omgevormd tot Mama Café, speciaal voor jonge moeders. Informatie over andere gynaecologische onderwerpen is in de raadplegingsruimtes beschikbaar.

Locaties:

  • Mama Café: 1e verdieping, via knooppunt 9.
  • Verloskwartier/materniteit: 3e verdieping, via knooppunt 11.

Roodkapje leidt kinderen rond

Een onderzoek of ingreep in een ziekenhuis kan voor kinderen een overweldigende en beangstigende ervaring zijn. Toch is het niet nodig om schrik te hebben voor het ziekenhuis, want er gebeuren ook heel nuttige dingen voor kinderen.

Via het verhaal van Roodkapje kunnen kinderen tijdens de opendeurdag kennismaken met tal van diensten. Telkens vinden ze daar een leuke opdracht.

Haal het boekje van Roodkapje af bij de start (knooppunt 1) en doorkruis het ziekenhuis!

  • Locaties: verschillende locaties in het hele ziekenhuis.

Kindtraject in het operatiekwartier

Wanneer kinderen geopereerd worden, is het belangrijk dat de ouders zo veel mogelijk in de buurt kunnen blijven. In het AZ Herentals kunnen ouders bij hun kind blijven tot het in slaap is en kunnen ze vlak na de operatie opnieuw tot bij hun kind gaan.

Kinderen volgen een volledig afgescheiden traject in het dagcentrum. Voor de operatie kunnen ze in een eigen wachtzaal met speelhoek hun ingreep afwachten. In de ontwaakruimte zijn er drie pediatrische boxen voorzien, die auditief en visueel afgeschermd zijn. Nadat ze voldoende wakker zijn, worden kinderen naar de kindunit van het chirurgisch dagcentrum gebracht.

  • Locatie: 2e verdieping, via knooppunt 3.