Opendeurdag hero

Activiteiten

Hier kan je meer informatie vinden over alle activiteiten die in het ziekenhuis georganiseerd worden. Je kunt op tal van diensten een kijkje gaan nemen, zoals in het operatiekwartier, het internistisch daghospitaal, het bevallingskwartier en de revalidatieruimtes.
Klinisch laboratorium

Ondersteunende diensten

Heel wat mensen werken achter de schermen om ervoor te zorgen dat de toestellen blijven werken, dat onderzoeken gebeuren en dat alles vlot loopt. Kijk dus ook verder dan verpleegkunde en chirurgie wanneer je ons ziekenhuis bezoekt!

Klinisch labo

Wanneer je ziek bent of in het ziekenhuis opgenomen wordt, is de kans groot dat je bloed of urine geanalyseerd wordt om precies te weten wat er mis is. Wie zich wil voorstellen hoe dergelijke onderzoeken verlopen, zal al snel bij microscopen en schaaltjes uitkomen. Maar een laboratorium is veel meer dan dat!

Wie zelf wil ontdekken welke onderzoeken in het klinisch laboratorium gebeuren en er ook zelf eens wil doen, moet zeker eens op de 1e verdieping langslopen!

  • Locatie: 1e verdieping, via knooppunt 15.

Ziekenhuishygiëne

In een ziekenhuis kan het belang van hygiëne niet overschat worden. Onze medewerkers moeten dan ook strikte voorschriften naleven om te vermijden dat patiënten besmettingen oplopen. Maar ook patiënten en bezoekers hebben daarin een rol te spelen. De handen zijn namelijk de belangrijkse overdrachtsweg van kiemen. Weet jij hoe je je handen goed moet wassen of ontsmetten? Doe de test!

Ook kom je te weten hoe je een oppervlak moet schoonmaken of waarom het zo belangrijk is dat we voorzichtig zijn met antibiotica!

  • Locatie: 2e verdieping, chirurgisch dagcentrum, knooppunt 3.

Kwaliteit: Zorgen voor jou doen we samen!

Elke dag proberen we goed voor jou als patiënt te zorgen. Onze cel kwaliteit toont je graag welke aspecten op vlak van kwaliteit we monitoren en welke acties ondernomen worden.

Daarnaast heb je als patiënt ook zelf een stem in jouw zorgverlening. Niet alleen vragen we je om onze richtlijnen te respecteren, ook is jouw actieve inbreng van belang. Tijdens de opendeurdag nodigt onze cel kwaliteit je uit om zelf je zorg mee in handen te nemen op hun stand.

  • Locatie: 2e verdieping, chirurgisch dagcentrum, knooppunt 3.

Patiëntenbegeleiding: volg hun traject!

Weet jij wat onze dienst patiëntenbegeleiding doet? Kom het te weten tijdens je bezoek. In het programmaboekje van de dag vind je 10 locaties in het ziekenhuis waar je een vraag over de dienst vindt. Beantwoord 10 vragen, breng je stempelkaart binnen en dan win je misschien een leuke prijs!

  • Locatie: 10 verschillende plaatsen in het ziekenhuis.

Breng ook een bezoekje aan

  • onze ziekenhuisapotheek, waar onder meer de chemoproducten voor kankerpatiënten bereid worden: gelijkvloerse verdieping, knooppunt 8.
  • de stand over thuismedicatie, zodat jij ook weet waarom het zo belangrijk is te weten wat je slikt: 1e verdieping, knooppunt 9.
  • de stand over het patiëntendossier: 1e verdieping, knooppunt 9.
  • nucleaire geneeskunde en medische beeldvorming, waar je leert dat ‘een foto nemen’ meer is dan dat: 1e verdieping, knooppunt 2.
  • de technische installaties, die achter de schermen zorgen voor de werking van het ziekenhuis: 3e verdieping, knooppunt 4.