+

U bent hier

more

Voor patiënten

Een afspraak niet nakomen

Heeft u een afspraak, maar kunt u niet komen? Dan kunt u deze afspraak annuleren of verplaatsen via de dienst afspraken (t 014 24 61 60) of de balie waar u uw afspraak gemaakt heeft. Voor de contactgegevens van deze balies klikt u hier. Ook via het contactformulier van de website kunt u uw afspraak annuleren of vragen om deze te verplaatsen.
Tot 24 uur voor de afspraak kunt u uw afspraak altijd kosteloos annuleren. Kunt u onverwacht niet naar een afspraak komen op minder dan 24 uur voor de afspraak, dan is het nog steeds aangewezen om dit te melden.

Komt u zonder verwittiging niet opdagen voor een afspraak, dan kan de arts een schadevergoeding vragen voor deze 'no show'.

In het AZ Herentals is het de arts die bepaalt of er een schadevergoeding gevraagd wordt. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

  • Tot 24 uur voor de afspraak kan deze altijd kosteloos geannuleerd of verplaatst worden.
  • Een arts kan een schadevergoeding vragen vanaf de tweede 'no show' bij dezelfde arts op 1 jaar tijd (startend vanaf 1 januari 2020).
  • Het aangerekende bedrag is maximaal 2/3 van de normaal aangerekende minimale prestaties. Er werden drie tarieven vastgelegd:
    • Bij raadpleging: 15 euro
    • Bij een NMR-onderzoek: 28,45 euro
    • Bij een onderzoek in de endoscopische ruimte of bij kleine ingrepen: 50 euro

In het geval een dergelijke 'no show' schadevergoeding wordt aangerekend, ontvangt u hiervoor een factuur.